Визначення терміну «Заклад громадського харчування»

Заклад громадського харчування
Заклад громадського харчування
- ресторан, бар, кафе, їдальня, закусочна, піцерія, кулінарія, кіоск чи інший заклад незалежно від територіальних ознак (місця) провадження господарської діяльності з громадського харчування та ступеня доступності харчування будь-яким особам.
ЗАКОН УКРАЇНИ Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів (ст.1) м. Київ, 23 грудня 1997 року N 771/97-ВР
Заклад громадського харчування
- це організаційно-структурна статистична одиниця у сфері громадського харчування, яка виробляє, доготовляє та продає кулінарну продукцію, булочні, борошняні кондитерські вироби та закупні товари.
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ НАКАЗ Про затвердження Рекомендацій щодо організації громадського харчування на території ринку (торговельного комплексу) (Рекомендації, п.3.3) N 198 від 04.09.2001
"Заклад громадського харчування" означає будь-яку потужність (у тому числі транспортний засіб або стаціонарний чи рухомий прилавок), таку як: ресторан, їдальня, школа, лікарня чи кейтерингова компанія, яка в ході провадження господарської діяльності здійснює приготування харчових продуктів для споживання кінцевим споживачем.
РЕГЛАМЕНТ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ І РАДИ (ЄС) № 1169/2011 від 25 жовтня 2011 року про надання споживачам інформації про харчові продукти, про внесення змін до регламентів Європейського Парламенту і Ради (ЄС) № 1924/2006 та (ЄС) № 1925/2006 та про скасування Директиви Комісії 87/250/ЄЕС, Директиви Ради 90/496/ЄЕС, Директиви Комісії 1999/10/ЄС, Директиви Європейського Парламенту і Ради 2000/13/ЄС, Директиви Комісії 2002/67/ЄС, Директиви Комісії 2008/5/ЄС та Регламенту Комісії (ЄС) № 608/2004 (ст.2, п.2) 25.10.2011 ( див. текст )
Словник створено і підтримується за допомогою ipLex – сучасної бази даних нормативно-правової, судової та довідкової інформації
30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Новини по темі «Громадське харчування»

Нардепи підготували нове визначення для закладів ресторанного господарства і дозвіл надавати послуги з кальяну
Нардепи підготували нове визначення для закладів ресторанного господарства і дозвіл надавати послуги з кальяну
Законопроєктом №12288-1 передбачено, зокрема, уніфікацію терміна «заклад ресторанного господарства» у різних нормативно-правових актах задля зменшення юридичних невизначеностей та уникнення потенційних колізій у застосуванні законодавства
27.12.2024141
Затверджено Гігієнічні вимоги до швидкозаморожених харчових продуктів
Затверджено Гігієнічні вимоги до швидкозаморожених харчових продуктів
Прийняття Гігієнічних вимог є черговим кроком щодо виконання міжнародних зобов’язань України, передбачених Угодою про асоціацію з ЄС, та створює в Україні спільні з країнами-членами ЄС правила функціонування ринку швидкозаморожених харчових продуктів
29.10.2022203
За яких умов підприємство належить до підприємств торгівлі або громадського харчування?
За яких умов підприємство належить до підприємств торгівлі або громадського харчування?
Якщо статутом підприємства визначено основним видом діяльності торгівля або громадське харчування та проведення діяльності відповідає вимогам Постанови №833 , то це підприємство належить до підприємств торгівлі або громадського харчування
03.08.2022508
Для закладів громадського харчування затверджено нові протиепідемічні заходи
Для закладів громадського харчування затверджено нові протиепідемічні заходи
Затверджено нові протиепідемічні заходи в закладах громадського харчування на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)
19.10.202113 732
16 липня – новий етап втілення норм мовного закону
16 липня – новий етап втілення норм мовного закону
З 16 липня усі фільми, створені іноземною мовою, повинні розповсюджуватися та демонструватися, державною мовою, а українські видавці мають видавати державною мовою не менше 50% назв книжкових видань. Частка книжок державною мовою, наявних у продажу в кожній книгарні або іншому закладі, що здійснює книгорозповсюдження, має становити не менше 50%
16.07.20211 0097
Ставка ПДВ 7% для ресторанного бізнесу: нова законодавча ініціатива
Ставка ПДВ 7% для ресторанного бізнесу: нова законодавча ініціатива
Нардепи пропонують зменшити ставку ПДВ для сфери ресторанного господарства та надання кейтерингових послуг з 20% до 7%. Це передбачено законопроєктом №5590
02.06.20211 4191
Кафе та ресторанам можна продовжити дію ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем на час карантину
Кафе та ресторанам можна продовжити дію ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем на час карантину
Положення Закону №481 щодо продовження на час карантину дії ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями мають розповсюджуватися на кафе та ресторани
04.02.20212 9369
Мінекономіки оновило правила роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства
Мінекономіки оновило правила роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства
Режим роботи закладу ресторанного господарства встановлюється суб'єктом господарювання самостійно, крім закладів ресторанного господарства, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, режим роботи яких установлюється виконавчими органами сільських, селищних та міських рад
25.01.2021656
Як діє мовний закон у 2021 році: роз'яснює Мін'юст
Як діє мовний закон у 2021 році: роз'яснює Мін'юст
У супермаркеті та в інтернет-магазині, у кав’ярні, ресторані, банку, на АЗС, в аптеці чи бібліотеці – обслуговування має бути українською. Лише на прохання клієнта його персональне обслуговування може здійснюватися іншою мовою
20.01.2021573
Для закладів громадського харчування затверджено нові протиепідемічні заходи
Для закладів громадського харчування затверджено нові протиепідемічні заходи
Затверджено нові протиепідемічні заходи у закладах громадського харчування на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)
04.01.202110 276
Держпідтримка кафе, ресторанів та звільнення від орендної плати за держмайно на час локдауну
Держпідтримка кафе, ресторанів та звільнення від орендної плати за держмайно на час локдауну
З 10 грудня суб’єктам малого і середнього підприємництва у сфері громадського харчування надаватиметься державна підтримка. Як саме - дізнайтеся з нашої статті
09.12.20201 654
Прострочені дозволи та роздрібні ліцензії на  алкоголь для кафе та ресторанів діють до кінця карантину
Прострочені дозволи та роздрібні ліцензії на алкоголь для кафе та ресторанів діють до кінця карантину
Законом №1071 дозволено використовувати закладам громадського харчування ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, термін дії яких закінчився під час карантину
09.12.20201 74415
Ресторатори зібралися саботувати новий формат карантину
Ресторатори зібралися саботувати новий формат карантину
Українські ресторани не збираються виконувати рішення Кабміну і закриватися на карантин вихідного дня
13.11.20207374
Мінекономіки підкоригує правила роботи ресторанів
Мінекономіки підкоригує правила роботи ресторанів
Оприлюднено проект змін до Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства
04.08.2020444
25% ресторанів порушують карантинні вимоги
25% ресторанів порушують карантинні вимоги
За результатами перевірок Держпродспоживслужби, кожен четвертий перевірений заклад харчування – порушник карантинних заходів
26.06.2020666
Ура! Уряд ще більше послаблює карантинні обмеження (вже з 5 та 15 червня)
Ура! Уряд ще більше послаблює карантинні обмеження (вже з 5 та 15 червня)
З 5 червня особам старшим за 60 років можна буде не дотримуватися самоізоляції. Дозволено роботу закладів громадського харчування та проведення релігійних заходів (не більше 1 особи на 5 м²). Авіасполучення відновлюється з 5 червня — внутрішнє, а з 15 червня — міжнародне
03.06.202022 2906
Пропонується скасувати книгу відгуків для закладів ресторанного господарства
Пропонується скасувати книгу відгуків для закладів ресторанного господарства
Вже зараз Книгу відгуків та пропозицій зберігати у куточку споживача не обов’язково. Але Мінекономрозвитку пропонує йти далі і скасувати саму книгу та інструкцію щодо неї
12.02.20208191
Як у 2019 році будуть проводитися перевірки закладів громадського харчування?
Як у 2019 році будуть проводитися перевірки закладів громадського харчування?
Експерти позитивно оцінюють нововведення. Але вони вважають, що у вітчизняних реаліях безпека громадян від отруєнь аж ніяк не гарантована, адже системних покарань за порушення не передбачено
19.01.20191 327
Українське меню у всіх закладах громадського харчування - рішення Київради
Українське меню у всіх закладах громадського харчування - рішення Київради
Київрада встановила, що мовою роботи, діловодства і документації всіх органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій комунальної форми власності, а також мовою офіційних оголошень і повідомлень є державна мова. При реалізації товарів і наданні послуг також nершочергово має використовуватись державна мова
15.10.2017754
Відкриття ресторану підприємцем: як зареєструватися та стати на облік?
Відкриття ресторану підприємцем: як зареєструватися та стати на облік?
Коли йдеться про започаткування власної справи (наприклад, ресторану або кафе), підприємцю-початківцю слід бути обізнаним, адже ця справа досить непроста. Як це зробити без зайвого клопоту, а саме зареєструватися та стати на облік
05.10.20172 541

Останні новини