Визначення терміну «Ризик-апетит (схильність до ризику)»

Ризик-апетит (схильність до ризику)
Ризик-апетит (схильність до ризику)
- сукупна величина за всіма видами ризиків та окремо за кожним із ризиків, визначених наперед та в межах допустимого рівня ризику, щодо яких банк прийняв рішення про доцільність/необхідність їх утримання з метою досягнення його стратегічних цілей та виконання бізнес-плану.
Правління Національного банку України П О С Т А Н О В А Про затвердження Положення про організацію системи управління ризиками в банках України та банківських группах (Положення, розд.1, п.3) 11.06.2018 № 64
Схильність до ризику (ризик-апетит)
- рівень ризику, який особа, яка провадить клірингову діяльність, згодна прийняти з метою досягнення своїх стратегічних цілей до вжиття заходів щодо зменшення ризику.
НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ РІШЕННЯ Про затвердження Положення про провадження клірингової діяльності(Положення, розд.1, п.2) 13.01.2022 N 5
Словник створено і підтримується за допомогою ipLex – сучасної бази даних нормативно-правової, судової та довідкової інформації
30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Останні новини